5 juni 2015

Pasta koken met en allerhande recept

Pasta met spinazie en artisjokharten

Ik heb mezelf voor een uitdaging gesteld, omdat mijn gewicht maar steeds toenam wil ik gezonder en anders gaan koken. Ik grijp vaak naar de vertrouwde recepten en vind het moeilijk om groenten te ten die ik niet ken. Je kent het wel wat de boer niet kent dat vr........ hij niet in dit geval zij dan. Leren om mindfull te eten, proeven wat je in je mond steekt, is het zoet, zuur, zout, koud, warm, grof of fijn. Niet bezig zijn en eten te gelijk dus Ipad aan de kant en genieten van de lunch en tv uit onder het eten alhoewel dat sowieso niet vaak gebeurt. 

Dus de uitdaging word om 1 keer in de week mijn week menu samen te stellen en dat doe ik met de super makkelijk AH app. Ik zoek recepten met groenten van het seizoen, probeer dit te combineren met de bonus. Wanneer je een recept gevonden heb kun je heel makkelijk de boodschappen op je boodschappenlijst zetten. 
Deel v.d. uitdaging is om bezig te blijven zodat de verleiding van het eten niet te groot word, geen zaken die gedaan moeten worden uitstellen maar aanpakken en er voor gaan.
Hoe bizar is het dat ik gewoon al jaren lang mijn ritme kwijt ben, sinds de kinderen de deur uit zijn is het nog erger geworden en was ik flink stuurloos en het maakte me geen bal meer uit. Nu ben ik gestart met heerlijk koken en daar tijd voor nemen, smullen (hoop ik) van wat het geworden is, nieuwe gerechten leren kennen. Maar ook trainen in de sportschool een met mijn personeel trainer, een keer in de week wandelen, rustig gestart nu ik mijn energie nog niet helemaal terug heb.
Kortom van 90 kilo naar en hopelijk veel gezonder gewicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten