29 juli 2016

Baby badcape/omslagdoek

Hoe maak je een omslagdoek voor je baby, eigenlijk is het super simpel. Hierbij geef ik je stap voor stap aanwijzingen om aan de slag te gaan.
 
 

Stap 1. Wat heb je nodig
 
80 cm badstof of zo als ik in dit geval twee verschillende stofjes heb gebruikt, 1 effen stof van 80 cm en 1 bewerkte stof van 35 cm.
4 meter baisband
een schaar
een centimeter
wit garen
 
 
Stap 2.
Knip uit de effen stof een vierkante lap van 80 cm
knip uit de bewerkte stop en lap met de twee korte zijden 32 cm.
 

 
Stap 3.
 
leg nu het baisband langs de achterkant lange zijde van het driehoekje en speld het erop. Stik het daarna vast en stik in de vouw van het baisband.
 
 
Stap 4.
 
Vouw daarna het baisband om naar de voorkant spelt het vast en stik het smal langs de kant door.
 
 
Stap 5.
 
Daarna knip je alle hoeken van de stof rond, ik heb hier zelf een malletje van papier voor gemaakt zodat alle hoeken dezelfde ronding krijgen.
 

 
Stap 6.
 
Speld het driehoekje in een hoek van de grote vierkante lap vast. Draai dan de stof om en spel het baisband op de achterkant van de stof vast, langs alle kanten van de vierkante lap.
 
 
 


 

 
Zorg dat je aan het begin het baisband dubbelvouwt zodat je als je rond bent geweest het laatste stukje netjes weg kunt werken achter de vouw.
 
 
 
Stap 7.
 
Wanneer je het baisband vast gestikt heb, draai je de stof om en speld het baisband op de goede kant van de stof vast.
 

 
 
Dan is het al klaar. Een advies wat ik wil geven is, was je stof van te voren omdat sommige stoffen soms nog wat krimpen.
 
 
Veel plezier met het maken van deze badcape en ik zou het leuk vinden als je me laat weten hoe jou resultaat is geworden.
 
Have fun Maaike
 
 
 
 
 
 
 


3 opmerkingen:

  1. Jammer dat ik geen foto kan meesturen...super bedankt voor dit patroon...een paar uurtjes werk en een mooi resultaat voor mijn eerste kleindochter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gaik zeker ook maken voor mijn toekomstige kleinzoon - dochter ( weten het nog niet ) maar de stof ligt alwel hier in huis

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goed uitgelegd, ga de mini-versie maken voor de pop van mijn kleindochter.

    BeantwoordenVerwijderen