27 augustus 2016

Voedingskussen hoes maken

 
 
 
Mijn nichtje kreeg van een vriendinnetje een prachtig voedingskussen, maar zegt ze tante Maaike als het vies wordt is dat toch moeilijk schoon te maken. Dus besloten we een soort kussensloop te maken zodat het makkelijk wasbaar is.
 
Toen ik thuis was gekomen en het kussen eens goed bekeek bleek dat er al een sloop omheen zat, dit maakte de zaak natuurlijk alweer veel makkelijker.

Benodigdheden :
 
80 cm stof
rits 60 cm
bij passend garen
schaar en spelden
 
Stap 1.
 
 
Ik legde de sloop dubbel gevouwen op een stuk stevig bruin papier en tekende hem na en knipte hem uit.
 
Stap 2.
 

 
Ik leg het patroon op de stof aan de stofvouw en knip hem 1 keer uit enkele stof.
 
Stap 3.
  
Omdat in de achterkant een rits zit knipte ik deel 2 in een groot onderpand en een klein randje van ongeveer 15 cm van de bovenkant.
 
Stap 4.
 

 
Speld nu de rits op de goede kanten van de stof en naai hem vast. Je zult merken dat je op een bepaald moment niet verder kunt omdat je tegen de zipper van de rits aan komt. Doe dan even je naaimachine voetje omhoog schuif hem opzij, voetje weer naar beneden en naai voorzichtig weer verder.
 
Stap 5.
 
 
Draai je werk nu om naar de goede kant en stik de rits smal op de kant door.
 
Stap 6.
 
 
 
 
Leg nu deel 2 op de stof en speld rondom vast. HEEL BELANGRIJK is dat je nu de rits een klein stukje open laat staan. Doe je dit niet kun je straks de hoes niet omkeren.
(Geloof me zoiets is me al heel vaak overkomen!)
 
Stap 7.
 
 
 
Knip nu aan de holle kant de stof tot de stiklijn hier en daar in, dit voorkomt dat als je de hoes dadelijk omkeert de boel daar gaat trekken. Nu ga je rondom zigzaggen en hoe je de in geknipte stukje een beetje open.
 
Stap 8.
 
 
De makkelijkste stap, trek de rits iets verder los en keer de hoes. Stop het kussen er in en doe de rits dicht. Klaar is kees.
 
Dit was echt niet moeilijk en ik wens je veel plezier met het maken van je hoezen in jou favoriete kleurtjes en stofjes.
 
Wees creatief,  Maaike
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten