16 september 2016

Matrasje voor je babynestje maken


Een paar weken geleden maakte ik dit babynestje, heel goed gelukt is hij moet ik zeggen. Ik vond het alleen jammer dat er niet iets van een matrasje in zat en daarom ben ik aan de slag gegaan.

Wat heb je nodig :
ongeveer 65 cm stof
65 cm fiberfill van een dikke kwaliteit
65 cm molton
wit garen


Stap 1.

 
Knip uit het patroon van je babynestje het middelste gedeelte en gebruik dit als je patroon voor het matrasje.
Leg het patroon op de molton stof en knip dit uit met een naad van 1 1/2cm
 
stap 2.
 
 
leg het patroon op het fiberfill en knip het zonder naad twee maal, dit geeft een lekker dik matrasje.
 
stap 3.
 

Leg de molton delen op elkaar en stik het rondom maar laat een kleine opening. Knip de hoekjes schuin af en draai het geheel om. Stop nu de fiberfill in de molton hoes en stik de opening dicht.
 
stap 4.
 


 
Om te zorgen dat de stof niet gaat schuiven, heb ik nu op de molton ruiten van 10 cm getekend, dit steekt niet zo nauw.  maar voor het door stikken vond ik het makkelijk om een richtlijn te hebben.
 
Stap 5.
 
 
Nu is je matrasje klaar. Zelf vind ik het altijd heel prettig als ik iets makkelijk schoon kan houden. In zo een klein bedje is het toch prettig als je je matrasje af en toe kan wassen en dat kan zo ook want de fiberfill kan niet schuiven. Voor de gezelligheid heb ik er nog een matrashoesje om heen gemaakt.
 
Stap 6.
 
 
Knip uit de stof het patroon wat je gebruikt heb voor het matrasje, knip hierbij een naad van 1 cm maar leg de stof zo neer als op de foto en laat de onderkant zoals op de foto.
Dit is omdat je dan een kussensloop met instop kan maken.
 
Stap 7.
 

 
Stik van de rechte onderkant allebei een zoompje om.
 
Stap 8.
 
 
Spel de stof op elkaar met de goede kanten tegen elkaar, nu zie je dat aan de onderkant een stuk aanzienlijk langer is als de andere. Dit word je instop strook.
 
Stap 9.
 

Leg nu de lange flap gelijk met de onderkant op de verkeerde kant van de stof.
 
Zo moet het er dan uitzien, het onderste deel is enkel en het bovenste deel gedeeltelijk terug geslagen en dus daar dubbel. (lastig om uit te leggen dit).
 
Stap10.
 
 
Wanneer je het hoesje nu omkeert krijg je dit. Je kunt het matrasje er nu in stoppen en achter de flap steken en dan blijft hij goed zitten.
 
Heb je nog vragen mag je me altijd een PB berichtje sturen via mijn Facebook pagina.
 
Veel succes en vooral veel plezier bij het maken.
 
Liefs Maaike


 
 
 
 
 
 

 
 
 

1 opmerking: